14.01.16

Євген Гуцало

14 січня  -  79 років   від дня народження  Євгена Гуцала,  
прозаїка, поета, дитячого письменника, публіциста, журналіста, редактора видавництва "Радянський письменник", кіносценариста.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     Думки  вголос, 1996
  • «Євроазійський простір» у потрактуванні - це, на мою думку, філософія орди і «географічний факт» таки орди, яка нині перебуває й завтра хоче перебувати ордою." 
  • "Національна гордість - де від неї подінешся, але ж спробуйте осягнути пафос цієї національної гордості... сьогодні ця епоха «збирання земель» минула чи не минула? Чи для Росії епоха «збирання земель» - вічний стан, і хоч скільки збирай, годуючи свою національну гордість, а все мало й мало, бо національна гордість хоче ще й ще. Ось яка вона загадкова національна гордість!.. для якої чомусь у природі не існує чужої національної гордості, котру неодмінно слід розтоптати..." 
  • "Як результат тотального оп'яніння - атрофовано розум, волю, національну гідність, як результат - людське стадо, яке можна гнати будь-куди й будь-якими засобами, бо це людське стадо вже не здатне відібрати батога чи канчука для власного поганяння."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Світ дитинства 

   
      Коли йде осінній дощ,
      зайці в полі варять борщ.
      Зайці варять борщ у полі
      з буряків та бараболі.
      Зайці моркву в борщ кладуть
      і капусту в борщ січуть.
      Листя кидають із лавра,
      щоб удався борщ на славу.
      І на славу в зайців борщ,
      коли йде осінній дощ!

    

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Немає коментарів:

Дописати коментар